Les cebes tenen propietats antibiòtiques, encara que no substitueix un antibiòtic en cas de ser necessari prendre’l. Es fa servir per eliminar la inflamació i les flemes de nas i coll, la podeu posar tallada a sobre la tauleta de nit, tenen una important influència sobre els pulmons.
Escalfa l’organisme i ens fa suar.
Milloren la circulació.
Millora la digestió.
Ajuda a mantenir la tensió arterial i el colesterol.


Sopa de ceba


Ingredients per a 4 persones:
1,6 L d’aigua o brou
6 cebes
50 g de mantega o oli d’oliva
Torradetes de pa, 4/8 depenent de la mida
Formatge ratllat
Pebre i sal

Sofregeix força ceba, pot ser amb mantega o amb oli d’oliva, quant comença a fer-se transparent, li afegiu un petit raig d’aigua o brou, i continua coent la ceba fins que quedi cuita, però blanca i transparent.
Acaba d’afegir l’aigua o el brou, o mig i mig, un polsim de pebre negre i sal, tapar i deixar reduir 20 o 30 min. a foc baix.
Mentrestant torra el pa.
Posar la sopa a unes cassoletes de fang, rectifica de sal, posar les torrades a sobre i afegir el formatge ratllat, ( emmental li queda bé) i gratinar.

Bon profit!