Naturopatia i Dietoteràpia

Si estàs interessada en la dietoteràpia, clica aquí.

Què és, exactament, la naturopatia?

Un naturòpata és una persona formada en anatomia, fisiopatologia, bioquímica, nutrició, fitoteràpia, medicina ortomolecular, etc. És a dir, amb un coneixement global i profund del funcionament del cos humà.

La naturopatia desenvolupa un treball de prevenció i tractament de les patologies a través de l’observació i el seguiment de les lleis de la natura i valent-se de la dieta, de les propietats de les plantes, de complements com vitamines, minerals, oligoelements… Cada persona, com sabem, és un món.

telèfon: 621208929

Qui pot tractar-se en una consulta de naturopatia?

Pot recòrrer a la naturopatia qualsevol persona que busqui:

  • millorar el seu estil de vida per fer-lo més saludable i/o prevenir malalties
  • millorar l’estat anímic
  • incorporar tractaments naturals complementaris per a patologies diagnosticades, tractaments que siguin més respectuosos amb la naturalesa humana

Què té de diferent? Perquè visitar una naturòpata?

Des de la naturopatia, no podem veure la persona com a parts aïllades ni com una malaltia. Cada persona és diferent i tindrem en compte tots els aspectes de la seva salut i circumstàncies.

Sabem que és vital tractar la persona de forma personalitzada, amb la seva particular forma d’expressar la malaltia, i que tot d’elements diferents estan interrelacionant-se i influeixen en el desequilibri que pateixen els malalts.

Per això és de vital importància que cada tractament sigui personalitzat en cada cas, en cada persona.

Tractem la persona, més enllà dels símptomes

El plantejament que fa la naturopatia és esbrinar i tractar les causes que van portar a la persona a emmalaltir, no només perquè es guareixi, sino per a evitar que aquesta dolença reaparegui.

D’altra banda, el tractament dels símptomes es fa de forma respectuosa amb el cos, no invasiva i, per descomptat, no perjudicial. D’aquesta manera aconseguim millorar la patologia sense afectar altres òrgans o generar efectes secundaris.

Com funciona una consulta?

Una consulta acostuma a durar aproximadament 60 minuts en els que voldré conèixer a la persona: saber com viu, com s’alimenta i com entén la vida. Cada vegada està més demostrada la connexió entre allò que sentim i la repercussió en el nostre estat d’ànim i de salut i jo ho constato a cada consulta.

A més, voldré que la persona prengui consciència del poder que té sobre la seva salut, per tal de que la pugui gestionar. Posarem molta atenció en com ens estem alimentant…“que el teu aliment sigui la teva medicina”.

consulta de naturopatía

amb Pepi Navarro

Consulta preus aquí.

Dietoteràpia: nutrició conscient

Sí, som allò que mengem, però moltes vegades no tenim prou eines per fer de la nostra alimentació la nostra salut.

Les sessions de dietoteràpia són molt més que la proposta d’una dieta adequada: són un suport per restablir la nostra salut física, emocional i mental, per restablir la nostra energia, per aconseguir el pes ideal o per recuperar els nivells adequats de nutrients, especialment en cas de malestar o malaltia.

Fer dieta? Molt millor: tenir una bona alimentació… i més

Al cap i a la fi, es tracta de tenir uns hàbits de vida saludable, i adquirir les eines que ens ajudin a cuidar-nos. T’assessorem perquè puguis anar incorporant els canvis que necessites i perquè vagin acompanyats de millores en aspectes complementaris, com l’activitat física.

Sigui com sigui, la dieta sempre ha d’estar adaptada tu, als teus objectius, necessitats o a la patologia. O sigui, res de dietes miraculoses ni dejús sense supervisió!

variety of fruits

Una dieta personalitzada, sempre

Cuida’t amb Pepi Navarro!

Consulta preus aquí.

I quan seria imprescindible consultar?

L’alimentació és sempre la nostra millor aliada en la nostra salut a llarg termini. Aprendre quins aliments són els més adequats en funció del nostre metabolisme particular, del nostre grup sanguini i els nostres objectius de salut sempre és beneficiós. Tot i això, és especialment important consultar a un especialista en alimentació en casos de:

  • problemes metabòlics (com la diabetis) o d’intoleràncies (al gluten, a la lactosa)
  • alèrgies alimentàries, úlceres, etc.
  • colesterol, hipertensió, obesitat.
  • malalties que requereixin una cura especial de la dieta, com problemes de fetge, pancrees… o càncer.