A l’hora de cuidar el nostre sistema immunològic hem de posar atenció a un nutrient essencial: el zinc.

El zinc és un nutrient essencial en la funció inmunitaria, especialment pels seus efectes beneficiosos en la funció del timus i els lecucòcits, i com que el nostre cos no pot sintetitzar el zinc, és necessari introduir-lo a través de la dieta.

On trobem zinc?

Alguns aliments rics en zinc són les ostres, cloïses i el cranc. A més, les carns: vedella, au i porc en les parts magres i el fetge.

Zinc per a vegetarians

Si ets vegetariana també pots trobar aquest mineral en els ous, especialment al rovell; a la crema i mantega de cacahuet; i al formatge. Fruits secs, pipes de carbassa i les llavors de síndria (que pots afegir crues a les amanides o cuites al forn) són aliments rics en zinc.

Trobareu zinc al llevat de cervesa i també als flocs de civada i a l’arròs integral. Els cigrons també són una opció interessant i, entre les verdures de fulla verda, l’enciam i els espinacs.

Xocolata!

La xocolata negra també és rica en zinc, i, sense abusar-ne, és un bon aliment per a reequilibrar a nivell emocional.

Comprimits

S’ha demostrat que l’administració de zinc en comprimits masticables redueix significativament la durada i la severitat dels símptomes del refredat comú. Si els comprimits els desfàs a la boca aprofites la seva capacitat antivírica de forma local i directa.

Això sí, si prens comprimits, no superis mai els 100 mg. durant una setmana o dues màxim.