Arriba la tardor i amb ella els seus regals per la salut. Ens trobem en plena verema i per tant és el moment ideal per a trobar el millor raïm i fer aquest dejú.

Perquè voldriem fer un dejú?

Pot ser que ens trobem cansats, que tinguem problemes de pell, retenció de líquids; potser volem netejar els excessos de l’estiu, o patim algun tipus de trastorn que se’n podria beneficiar.

Important: cal preparar-se

Sempre, sempre, abans d’entrar en un dejú ens hem de preparar: uns dies abans podem augmentar el consum de fruita i verdura, i disminuir-ne el de proteïna animal i el de làctics, fregits i salses.

Una altra manera pot ser fer un parell de dies d’arròs integral per esmorzar, dinar i sopar. Simultàniament, beure força aigua, sucs de poma, i, si es vol, te verd.

A més, cal fer un enema. Sí. Idealment abans i desprès del dejú, però sinó, com a mínim abans.

Com fem el dejú de raïm?

Esmorzar: 200g de raïm negre, i un got de suc de raïm negre (el pots liquar tu o comprar un bon suc ecològic).

A mig mati: un altre got de suc de raïm negre.

Dinar: 300g de raïm negre, més un got de suc.

Berenar: 1 got de suc.

Sopar: 300g de raïm i 1 got de suc.

Aquesta pauta cal seguir-la entre 3 i 5 dies. et sorprendrà perquè no es passa gana i, el més important: la composició nutricional del raïm aporta alts nivells d’energia i claredat mental.

El raïm té un alt contingut en glucosa i fructosa, això fa que el cos es netegi sense produir un decaïment energètic. D’altra banda, el raïm té la qualitat de netejar els budells i evitar l’estrenyiment, gràcies a les seves sals potàssiques (també per aquest motiu és interessant menjar panses). A més, el raïm ajuda a regular els nivells de líquid de l’organisme.

Essencialment, estem consumint grans dosis de minerals i vitamines, amb un sucre que s’absorbeix fàcilment, de manera que tenim energia ràpida i immediata amb un consum energètic baix.

Un gran depuratiu

El raïm negre es mes antioxidant que el blanc pel contingut en antocianinas i la seva pigmentació el dota d’un contingut més alt en nutrients fonamentals. És especialment important el seu contingut en resveratrol, un potent antioxidant.

Un cop acabat el dejú…

En acabar els dies de raïm negre i prèviament a reprendre una dieta normal, pots tornar a fer un parell de dies d’arròs integral. De nou és especialment important en la transició menjar variat i equilibrat, o afegir més fruita, verdures i cereals també durant un parell de dies.

Si t’animes a fer el dejú de raïm negre, o ja l’has fet abans, ens agradaria molt que ens expliquis com ha anat. I recorda: en cas de problemàtiques específiques de salut, abans de fer cap dejú sempre has de consultar al teu metge.

close up photo of black grapes