Pensa durant un segon en allò que pots apreciar ara mateix. Jo començo:

Aprecio el teu somriure. Aprecio l’espai on treballo, és còmode i ben il·luminat. Aprecio quan m’escoltes amb atenció.

Malauradament, no estem gaire acostumats a pensar, molt menys a dir-nos allò que ens agrada de les persones que tenim a prop i amb qui compartim el nostre dia a dia; no parlem d’allò que ens fa possible les comoditats que gaudim o allò bonic, divertit, privilegiat que tenim. No és només una pena, és poc saludable emocional i psicològicament.

Moltes vegades donem per descomptat allò que tenim, i, per les persones properes, tendim a pensar que ja ho saben que tenen un somriure preciós o que ens agrada quan ens escolten.

Però quan dues persones es relacionen des de l’apreciació, es genera un efecte positiu, un benestar, i augmenta la confiança entre nosaltres. En aquest espai de seguretat, el món sencer es transforma en un lloc més amable, més segur, més bonic, on ens sentim molt millor, més relaxats, més segurs.

Aquest estat emocional ens facilita enfocar la nostra energia positiva cap als nostres objectius. Confiem més en tot allò que és possible.

I aquesta forma de relació no té límits. A l’espai de treball, millorarà la relació amb els nostres companys o clients i el nostre temps productiu pot transformar-se radicalment si entenem que sumem esforços per a crèixer.

A casa, oferir reconeixement generarà amb una mica de paciència i confiança una nova dinàmica de relació, i l’apreciació tornarà cap a nosaltres com un boomerang, i un dia algú ens dirà allò que nes farà sentir-nos reconeguts i apreciats. Amb la nostra parella, amb els nostres fills.

Comunicar-nos així fa crèixer la nostra propia sensació de valor personal, la nostra autoestima,
confiança i seguretat, tant en nosaltres com en les persones que ens envolten. Un estat anímic necessari per emprendre allò que volem aconseguir, les fites que ens marquem a la nostra vida.

Practicar l’apreciació t’aportarà més alegria i motivació, millorarà les teves relacions interpersonals i la seguretat que sentiràs t’aportarà més calma, un estat de tranquilitat.

No perds res per provar-ho… De fet, no és res més que una qüestió de costums.