Tornem de vacances i tornem a la rutina. Potser en aquests moments apareix un sentiment de falta d’energia, una certa tristesa, i un punt d’estrès, ansietat…


Per millorar aquest estat d’ànim, podem fer servir la dieta: una alimentació intencionada i pensada per sentir-nos més bé, no pas per a aprimar-nos, durant una o dues setmanes. Es tracta d’ajudar al cos a depurar els excessos de l’estiu, de forma que aconseguirem més energia i alhora ens serà més fàcil trobar més tranquilitat.

Pensa com incorporar aquests tips:

  • Disminueix el consum d’excitants, cafè, té, mate. Redueix-los a un o dos al dia, màxim.
  • Introdueix el costum d’infusions que ajudin a netejar el fetge i la vesícula biliar, t’ajudaran especialment el boldo o el cardo mariano. També t’ajudaran els brous depuratius que continguin ceba, api i julivert.
  • Elimina els aliments amb molt sucre (com la bolleria), i el sucre afegit, com el que posem al cafè. Que els dolços siguin naturals.
  • Augmenta el consum de fruita i verdura.
  • Menja més llegum i fruits secs, augmentant així el consum de proteïna vegetal. Disminueix el consum de carn.
  • Elimina els fregits.

A més de l’alimentació, tens una altra clau: l’exercici físic. Venim d’estar molt a l’exterior en contacte amb la natura. Hem gaudit del mar, la muntanya, etc., i ara ens tornem a tancar, això fa que baixi l’energia i l’estat d’ànim se’n resent.

  • Surt a caminar tot el que puguis. Si vius a ciutat, mira d’anar algun parc gran que et permeti continuar aquest contacte amb la natura i seguir en moviment.

I el darrer consell: cuida el teu descans tot el que puguis i comença a anar a dormir més d’hora.

Si incorpores aquests tips, segur que la tornada anirà molt millor. Feliç i saludable tornada!