La nostra exposició solar és molt més baixa en aquesta època de l’any i això pot fer que tinguem uns nivells baixos de vitamina D. Els últims estudis relacionen nivells deficitaris de vitamina D amb més probabilitats de patir infeccions (incloent la COVID). Amb nivells òptims de vitamina D les persones amb COVID sembla que es recuperen millor.

A més, el seu dèficit fa que estiguem més cansats, dormim pitjor, ens vingui més de gust menjar dolços, fins i tot problemes musculars i dolor d’óssos. També hi ha estudis que vinculen els nivells baixos de vitamina D amb la hipertensió.

Així que aprofita per tenir la teva dosis diària d’aquesta vitamina quan surtis de casa. A més, és important que sàpigues que pots trobar aquesta vitamina amb aliments com els seitons, les sardines, la tonyina, el verat o el salmó; als làctics com formatges i iogurts; i alguns vegetals: bolets, xampinyons i alvocats.

Menjar sa i caminar és la millor manera de cuidar-nos. I no t’oblidis de riure!


Discover more from Camins Teràpies

Subscribe to get the latest posts to your email.