Aquests dies és bo que ens centrem en cuidar el nostre estat d’ànim, tornar al nostre centre, per tenir un sistema inmunològic fort, donat que l’agraïment és una potent font d’energía emocional.

Un petit exercici

Entrar en un bon estat d’ànim pot ser tan senzill com recollir tot allò que podem agrair del nostre dia a dia: mirar al nostre voltant i reconèixer totes les petites i grans coses que podem agrair.

Donar gràcies d’allò que tenim ens transformarà la vida! Així doncs siguem generosos i imaginatius per buscar aquestes petites coses diàries, que sí tenim. Agafem paper i boli i comencem a escriure la nostra llista…

  • Estic viu, tinc un lloc on viure, un llit on descansar…
  • Tinc menjar i aigua, per beure i per dutxar-me…
  • Tinc algú amb qui riure, família, amics…

Fem de l’agraïment un hàbit

Sòn els petits hàbits, la forma com vivim el nostre dia a dia, com ens parlem, allò què llegim o que veiem, amb qui compartim el nostre temps…. Aquesta és l’energia transformadora de la vida.

I fins que trobis la teva pròpia manera de fe-ho, pots fer servir l’oració d’agraïment de la Louise L. Hay:

En el fons del centre del meu ésser i ha un pou infinit de gratitut. Omplo el meu cor, el meu cos, la meva ment, la meva consciència i tot el meu ésser amb aquesta gratitut, que surt de mi en totes direccions, arriba a tot el que i ha al meu món i torna a mi en forma de més coses per les que sentir-me agraïda. Quanta més gratitut sento, més conscient sóc que la provisió és infinita. Expresar gratitut em fa sentir bé, és com una agradable escalforeta a la meva vida. Estic agraïda per mi i pel meu cos. Agraeixo la meva capacitat de veure, escoltar, sentir, degustar i tocar. Agraeixo casa meva i tinc cura amorosament d’ella. Dono gràcies per els meus familiars i amics i gaudeixo de la seva companyia. Agraeixo la meva feina i en tot moment dono el millor de mi. Agraeixo els meus talents i capacitats i els expreso constantment de manera que em satisfan. Dono gràcies pels meus ingresos i sé que milloro allá on vaig. Agraeixo les meves experiències passades perquè sé que formen part del creixement de la meva ànima. Agraeixo la natura sencera i respecto a tots els éssers vius. Dono gràcies per el dia d’avui i per tots els dies que han d’arribar. Sento gratitut per la vida, ara i sempre.

Louise L. Hay