Hem reflexionat sobre el sentit dels regals durant aquestes festes? Els estem ajudant a sentir-se satisfets, o es alegria per avui i frustració per demà? Es important pensar-hi i considerar com la quantitat de regals afecta els teus fills.

Els nens poden gestionar tants regals a l’hora?

Obsequiar amb molts regals per nadal o aniversaris pot acabar convertint els nostres fills o nets en persones egoistes, sobre-estimulades i amb una tolerància molt i molt baixa a la frustració. El profesor de la Universitat Oberta de Catalunya Francesc Núñez ens posa sobre avís: es regala molt més del que és necessari i molt més del que l’emotivitat del nen pot assumir. La quantitat en general excessiva de regals obeeix més a les dinàmiques consumistes que la societat i els adults traslladen als més petits, i sovint ens trobem amb un “nen hiperregalat”: un menut que no aprecia els regals que se li fan, perd la il·lusió ràpidament i es torna capritxós.

Quin és el sentit del Nadal?

Pensem-hi. El Nadal és una gran oportunitat per treballar la nostra forma d’educar: podem arribar a acords amb la família i reflexionar tots plegats de la mena d’adults que estem formant.

Algunes idees…

  • Posa límits: la idea de 3 regals pot ser útil. un regal que hagi demanat el petit o petita, un que pugui necessitar i un que pugui compartir amb la resta de la família. Si voleu afegir algun regal extra, penseu en un llibre.
  • Artesania casolana: donar i rebre és important i preparar els regals amb ells pot tenir un valor especial. Ajudem-los a pensar més enllà de la compra, en la dedicació i en com fem feliços als altres.
  • Regaleu experiències i temps amb ells… Són dates per gaudir de la família i compartir més temps amb ells, segur que recordaran els dies de Saló de la Infancia, cagar el tió amb la família, dinars i sopars, i jocs compartits.

Discover more from Camins Teràpies

Subscribe to get the latest posts to your email.